Zit je op kamers voor je studie en drink je geregeld een flesje wijn met je huisgenoten? Dan ben je elke maand misschien behoorlijk veel geld kwijt aan deze drank. Je kunt stoppen met drinken als je geld wilt besparen, maar dat hoeft niet. Als student kun je namelijk prima besparen op wijn. Benieuwd hoe je dit doet? Dan komen de volgende 4 tips vast en zeker van pas.
1. Ga op zoek naar aanbiedingen
De prijzen van wijnen lopen behoorlijk uiteen. Je kunt een flesje kopen voor een paar euro, maar er zijn ook wijnen die tientallen euro’s kosten. Als je graag dure wijn drinkt, ben je iedere maand misschien een groot bedrag kwijt aan deze drank. Wil je hier iets aan doen? Ga dan op zoek naar een wijn aanbieding. Je verwacht het misschien niet direct, maar wijnen worden relatief vaak tegen een lagere prijs aangeboden. Door telkens voor zo’n wijn te kiezen, is het relatief makkelijk om als student te besparen op wijn.
2. Koop online
Woon je met meerdere studenten in één huis? Dan zijn jullie samen verantwoordelijk voor de boodschappen. Als jullie ze bij een supermarkt in de buurt halen, wordt er misschien ook direct wat wijn ingeslagen. Begrijpelijk, want je hoeft zo maar één keer de deur uit. In de supermarkt is het alleen lastig om te besparen op wijn. Er zijn weliswaar wijn aanbiedingen, maar vaak gaat het maar om een paar soorten.
Online zijn er doorgaans veel meer wijnen in de aanbieding. Vandaar dat besparen op wijn vaak een stuk makkelijker is als je het online koopt. Extra bijkomstigheid is dat jij de wijn bij je studentenhuis kunt laten bezorgen, waardoor je er zelf niet voor op pad hoeft.
3. Deel de kosten
Als iedereen in je studentenhuis wijn drinkt, is het relatief makkelijk om hierop te besparen. Jullie kunnen de kosten dan immers met elkaar delen, waardoor je per saldo minder uitgeeft aan wijn. Het delen dan de kosten heeft overigens alleen zin als jullie allemaal ongeveer evenveel drinken. Nodigt een huisgenoot wekelijks vrienden uit en gaat de wijn er hierdoor hard doorheen? Dan is het niet redelijk dat jij hieraan bijdraagt als je zelf amper vrienden over vloer krijgt. In zo’n situatie is het voor jou waarschijnlijk voordeliger om je eigen wijn te kopen.
4. Bewaar een geopende fles op de juiste manier
Open je een fles Gewürztraminer, maar drink je hem niet in één keer leeg? Dan is het belangrijk om te weten hoe je wijn bewaart. Je verlengt op deze manier de houdbaarheid, waardoor de wijn langer meegaat en je minder snel nieuwe hoeft te kopen. Hierdoor geef je logischerwijs ook minder geld uit aan wijn.
Sluit een geopende fles wijn altijd goed af als je deze niet leegdrinkt. Op deze manier komt er minder zuurstof bij, waardoor de wijn langer goed blijft. Bewaar een aangebroken fles bovendien altijd in de koelkast. De temperatuur en duisternis in dit apparaat zorgen ervoor dat de wijn langer lekker blijft.