Altijd de vakantiesensatie in je eigen huis

Droom wegdromen in je favoriete vakantieland, dat doet dat toch niet af en toe? De meesten van ons hebben een land waar we zeer goede herinneringen aan hebben. Een Ibiza-interieur dat je doet denken aan het gezellige strand, of het Marokkaanse interieur dat je doet denken aan het heerlijke eten? Precies, hoe heerlijk zou het zijn als je die vakantiesensatie ook in je binnenste zou toepassen! Bedoel je een heerlijke vakantie op Ibiza te hebben gehad, haal daarna dat Ibiza gevoel naar binnen. We maken een reis langs een aantal vakantielanden en bieden suggesties om deze landen in je binnenste toe te passen. Van een Marokkaans kussen tot vintage tapijten.

Ibiza interieur

Als je aan Ibiza denkt, denk je al snel aan zonlicht, vrijheid, groen en ook aan de natuur. Maar hoe neem je dit op in je binnenkant? Begin met een lichte ondergrond, zowel op de wanden als ook op de vloer. Op Ibiza zie je vaak dat je huizen wit zijn, dit is natuurlijk voor de warmte. Toch straalt wit ook rust uit in het interieur. Je kunt de muren ook met leemstuc of verf laten werken. Ook in woningen op Ibiza wordt hier veelvuldig gebruik van gemaakt. Dit ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook goed voor een perfecte controle over de omgeving.

De plafonds zijn vaak gemaakt van hout, met een mooie houten lichtstraal zichtbaar. Bij Nederlandse woningen is dit natuurlijk zelden het geval. Wilt u zeker zo'n plafond in uw woning? Denk daarna na over een dak waar je dit kunt gebruiken. Omdat Ibiza naar buiten brengen natuurlijk ook een prima alternatief is!

meubels

De meubels die je kunt gebruiken om het Ibiza-gevoel te krijgen, zijn vaak gemaakt van volledig natuurlijke materialen. Een grote rotan stoel, of (licht)houten tafels en een stoffen bank zijn goede dingen die niet mogen ontbreken. Heb je geen stoffen bank? Bedek het daarna met een mooie (witte) stof.

apparaten

Het voelt misschien allemaal wat overvloedig aan! Dit doen we door veel thuisapparaten toe te voegen. Sfeervolle rotan manden aan de wand of in de kast, veel kussens op de bank, sfeervolle state of mind verlichting. De kleuren die veel gebruikt worden in de accessoires zijn wit, gebroken wit, naakt, goud, bruin maar ook zwart.

Bovendien is verlichting eveneens cruciaal. Denk aan rotan lampen, of een lamp met een stenen voet en een lampenkap van materiaal. Evenzo mogen er geen planten ontbreken. Voor de Ibiza-sensatie gaan we voor prachtige enorme planten. Denk aan een volgerpalm of een kentiahand. Zet het in een geweldige grote mand of pot om het af te maken.

Marokkaan

interieur

Marokko is ook zo'n uitstekende vakantiebestemming. Als je van interieurdecoratie houdt, is dit een land dat je gezien moet hebben. Denk aan de prachtige winkels en ook markten met allerlei Marokkaanse apparaten, tassen, vloerkleden, etc.

. Het Marokkaanse ontwerp komt vooral tot uiting in tal van tinten en details.

inrichting

Een enorme (houten) bank mag niet ontbreken in de woonkamer. Deze zijn meestal bedekt met een aantrekkelijk textiel. Voeg een paar poefs toe om veel meer zitruimte te creëren. De originele Marokkaanse poef is gemaakt van leer en verkrijgbaar in verschillende kleuren.

accessoires

Licht is belangrijk voor de Marokkaanse sfeer. We begrijpen ze hoogstwaarschijnlijk… die typische lantaarns maar ook (hang)lampen met gaten. Deze zorgen voor die betoverende omgeving! Hang er meerdere met elkaar voor de meest sfeervolle impact.

Een vloerkleed mag natuurlijk niet ontbreken op de vloer, ga voor de originele wollen tapijten. Maar is dit gewoon een beetje boven het uitgavenplan? Er zijn ook tal van replica's te koop. Naast een wollen tapijt kun je ook kiezen voor een hennepuitvoering.

Er zouden veel vullingen op de bank moeten zijn, ga voor die Marokkaanse sfeer met kelimkussens. Als je van plan bent om extra stoelen te maken, koop dan een grote kelim en plaats deze op de grond. Wedden dat dit gebied onmiddellijk wordt ingenomen?

Geef een reactie