Hoeveel kost een nieuwe bedrijfsdeur?

U heeft een nieuwe bedrijfsdeur nodig. Een hele investering waarbij u zich af vraagt hoeveel geld u dit gaat kosten. Bedrijfsdeuren zijn vaak de sluitpost van een nieuwbouw en worden soms gezien als een noodzakelijk kwaad bij renovaties of vervanging. U vraagt zich af: wat gaat dit kosten?

Om uw verwachtingen vast bij te stellen, dit antwoord is niet in zomaar te geven. U heeft niet alleen te maken met verschillende factoren bij de aanschaf van uw deur, er zijn ook installatie- en onderhoudskosten. Hierdoor kan een goedkope deur uiteindelijk toch op de lange termijn duurder uitvallen. Wat is voor u van belang?

De meest voordelige aanschaf

De meest voordelige deur qua aanschaf is een standaard bedrijfsdeur (meestal een overheaddeur) in een standaard maat en in een standaard kleur. Als u rekening kunt houden met standaard maten in uw verbouwing, dan kan dit u veel geld schelen. Ook de goedkopere modellen zijn meestal prima bedrijfsdeuren zonder al te veel poespas. Houdt er rekening mee dat overheaddeuren rails hebben die meestal aan het plafond of de wand boven de deuropening gemonteerd moeten worden. Als u dit geen probleem vindt en u hier geen verlichting of installaties heeft, dan is deze standaard bedrijfsdeur voor u een goede en voordelige optie.

Lage inbouwkosten

Een standaard bedrijfsdeur heeft, zoals hierboven gezegd, rails die aan het plafond en/of de wand gemonteerd moeten worden. In sommige gevallen gaat dit erg lastig en is er een extra verbouwing nodig om dit mogelijk te maken. Bijvoorbeeld als uw plafond niet geschikt is om iets op te hangen, u een verdiepingsvloer of kraanbaan achter de deur heeft of als u sprinkler- verwarmings- of koelingsinstallaties in uw ruimte heeft. De aanpassingen die u moet doen om de standaard bedrijfsdeur te installeren, kunnen dan zo hoog uitvallen dat u beter een ander type (maatwerk)deur had kunnen kiezen. Bijvoorbeeld een Compact overheaddeur (met panelen die zich boven de deur opvouwen) of een roldeur.

Duurzame opties

Veel goedkope en oudere typen bedrijfsdeuren, zoals bijvoorbeeld rol-, kantel- of schuifdeuren, zijn beperkt geïsoleerd. Ze zijn dan wellicht goedkoop in aanschaf, maar wanneer u uw bedrijfsruimte wil verwarmen of juist koelen kosten ze u op de langere termijn meer aan energiekosten dan een beter geïsoleerd alternatief. Zeker met de hoge energieprijzen in het achterhoofd is het verstandig om te kiezen voor een geïsoleerde deur. Vrijwel alle sectionaaldeuren zijn standaard afdoende geïsoleerd. Er zijn zelfs ook extra goed geïsoleerde exemplaren verkrijgbaar.

Onderhoudskosten

De kosten voor het onderhoud van bedrijfsdeuren zijn vrijwel gelijk voor alle types elektrische deuren. Uiteraard is er verschil in materialen en onderdelen die meer of minder slijtvast zijn. Over het algemeen zou u kunnen zeggen dat duurdere deuren betere onderdelen bevatten en dus minder onderhoudsgevoelig zijn. Bij overheaddeuren zijn de balansveren en de onderloopbeveiliging met luchtdruk nogal onderhoudsgevoelig. Door te kiezen voor een deursysteem zonder balansveren en met een lichtgordijn beveiliging zit u qua onderhoud iets zekerder, vooral als u de deur frequent gebruikt.

Kortom, gaat het u om een goedkope aanschaf en past een standaard bedrijfsdeur zonder problemen in uw pand, dan kunt u wellicht voor een voordelige koop gaan. Zijn er meer eisen aan inbouw, energiebesparing en onderhoud dan zijn de wat meer specialistische deuren voor u interessant. Bijvoorbeeld de Compact deur van Rolflex die dankzij haar unieke vouwsysteem gemakkelijk in te bouwen, goed geïsoleerd en onderhoudsarm is.  U leest er meer over op rolflex.com.

Geef een reactie