Hoe kleed jij je? Creëer je eigen stijl met deze tips!

Kleding lijkt misschien een klein aspect van ons leven, maar het kan een enorme invloed hebben op hoe wij worden waargenomen door anderen. We dragen kleding die bij ons past en uitstraalt hoe we ons voelen. Als je jouw eigen, unieke kledingstijl wilt ontwikkelen, is de eerste stap om te bedenken wat voor indruk je wilt maken. Wil je een professionele, een dagelijkse of een wilde stijl? Wat past bij je persoonlijkheid en je interesses? Hoeveel tijd wil je eraan besteden? Willen anderen het leuk vinden? Deze en nog veel meer vragen kunnen helpen bij het creëren van je kledingstijl.

Kleuren bepalen

Het identificeren van je persoonlijke kleurpalet is erg belangrijk. Kijk naar de kleuren die je het meest draagt en bedenk waarom je deze kleuren aantrekkelijk vindt. Kleuren k je stemming beïnvloeden, dus het is belangrijk dat je een combinatie kiest die je elke dag goed zal laten voelen.

Opbouwen kledingkast

De volgende stap is het opbouwen van je garderobe. Koop tweedehands kleding om geld te besparen, maar kies eerst voor klassieke stukken van hoge kwaliteit. Je wilt dat je kleding jarenlang meegaat en dat je er altijd goed uitziet. Kies vervolgens voor items die je unieke stijl benadrukken en die je comfortabel genoeg vindt om op verschillende gelegenheden te dragen. Denk hierbij ook direct aan schoenen. Heb je momenteel niet de juiste schoenen tot je beschikking? Ga dan voor Veja dames als unieke schoen.

Stijl verfijnen

In de volgende stap kun je je stijl verder verfijnen. Kijk naar foto's van anderen die je aantrekkelijk vindt en probeer hun stijl te kopiëren. Wees niet bang om te experimenteren met verschillende kleuren en stijlen. Wij raden het aan om Hi Tech sneakers aan te schaffen, deze kan je gemakkelijk combineren met verschillende soorten outfits. Uiteindelijk zul je iets vinden wat precies bij je past.Je laatste stap is het onthouden van je eigen persoonlijke regels. Richt je bijvoorbeeld op kwaliteit en niet op kwantiteit. Koop alleen kledingstukken die je mooi vindt en die je elke dag goed laten voelen. Vermijd ook trends waar je je niet prettig bij voelt.

Je eigen unieke kledingstijl creëren is geen gemakkelijke taak. Het vereist tijd en moeite om de juiste combinatie te vinden, maar je zult beloond worden met een persoonlijke stijl die bij je past. Door deze tips toe te passen, kun je op een leuke, stijlvolle manier je persoonlijkheid uitdrukken. Hierdoor voel je jezelf ook meer zelfverzekerd. 

Geef een reactie