Adopteer vandaag nog een plant

Ben je op zoek naar een nieuwe hobby? Voel je de drang om voor iets te zorgen, of wil je je huis enkel gezelliger en levendiger maken? Dan klinkt het alsof jij er klaar voor bent. Waarvoor? Voor het worden van een plantenouder, natuurlijk. Met een paar leuke binnenplanten, van cactussen tot een philodendron xanadu aan toe, wordt zowel je huis als je leven een stukje leuker én groener. Lees gauw verder. 

Beginnen maar 

Steeds meer mensen kiezen ervoor een paar planten in huis te halen en daar ook écht goed voor te zorgen. Het is helend voor de ziel, een plantje of twee. Het maakt je woonkamer of de ander ruimtes in je huis letterlijk gezelliger en levendiger én is goed voor je; je lucht is nog nooit zo gezond en vochtig geweest. Ook geeft het jou een leuke, nieuwe hobby; je kan op een laagdrempelige manier ergens voor zorgen. Iets dat niet meteen schreeuwt om een slaapplek en eten, maar wél enorme groei laat zien als jij er goed voor bent. Het is wel belangrijk om eerst, net zoals bij een huisdier, je onderzoek te doen naar planten. Elke plantensoort, en veel subsoorten binnen die soorten, heeft namelijk hun eigen gebruiksaanwijzing. Alle binnenplanten hebben weer andere behoeftes; ze hebben andere dingen nodig, vinden andere dingen fijn én niet fijn, en daar moet je allemaal rekening mee houden als je er goed voor wil zorgen. Het is dus ook aan te raden om met één plant of plantensoort te beginnen. 

Iets voor jou

Neem bijvoorbeeld de philodendron xanadu, of andere palmplanten. Vaak zijn deze planten afkomstig uit Zuid-Amerika. Ze hebben grote, felgroene bladeren die een beetje doen denken aan de bladeren van palmbomen, en kunnen erg groot worden. Ook houden ze van klimmen; zet ze dus ergens tegenaan, zodat ze eromheen kunnen groeien. Palmplanten zijn fijn omdat ze tegelijkertijd opvallen in je ruimte en er dus meteen echt een aanwezigheid is om profijt van te hebben, maar ze ook makkelijker te verzorgen zijn. Ze houden van veel indirect zonlicht en een vochtige lucht. Een luchtbevochtiger maakt deze taakomschrijving nog makkelijker, en is ook nog eens goed voor jou. 

Kortom, het adopteren van een aantal leuke binnenplanten is goed voor je huis, voor de planten én voor jou. Het wordt gezelliger en levendiger. Doe je onderzoek en haal een plant of planten in huis die jij aankan, en zie vanaf daar hoe groen je vingers wel niet worden. 

Geef een reactie